Fellépés:

XX. Körös-völgyi Sokadalom

20. alkalommal került megrendezésre a Körös-völgyi Sokadalom, a Dél-Alföld népművészetének ünnepe, amely sokszínű programkínálatával várta a Gyulára látogatókat.

„A fesztivál a világviszonylatban is fontos magyar népi kultúra szinte minden elemét megjeleníti a kínálatban. A néptáncelőadások során a legfiatalabbaktól a szépkorúakig minden korosztály bemutatkozási lehetőséget kap, hogy gazdag folklórkincsünket megismertessék. Emellett a népi kismesterségek képviselői is jelen vannak a háromnapos forgatag alatt, részben mesterség bemutatókkal, részben pedig árusítással. A kézműves termékek vásárában olyan értékes és időtálló, egyedi termékek is beszerezhetők, mint pl. a míves kerámiák, a jó minőségű kések, a kézzel hímzett lakástextíliák. A családokat bábelőadások, gólyalábasok, kézműves játszóházak és régimódi játszótér várja.” ( Forrás: yisitgyula.com )

A Meseházi Családi Dalárda a 3. nap délutánjának nyitó programjaként mutatta be műsorát.  Kórusunk egy mezőségi népdalcsokrot adott elő, valamintezt kiegészítette  Nemczov Anna moldvai, Hrabovszki Bende gyergyói, Rakonczai Kata Bíborka kalotaszegi népdalokkal.

Fotók:

A XX. Körös-völgyi Sokadalom programfüzete: